Deze website overnemen? Neem contact op met: [email protected], de code is open-source en staat op Github

Vuurwerkregels

De vuurwerk regels in 2019

De vuurwerkregels in Nederland zijn aangescherpt voor 2019. Er mag alleen nog maar vuurwerk afgestoken worden tussen 18:00 en 2:00 op 31 december. Dit moet voor minder vuurwerk overlast in Nederland zorgen. De meeste winkels zijn dan gesloten en de meeste mensen hoeven dan niet meer naar buiten. Steek je vuurwerk af buiten deze tijden dan riskeer je een boete!

Wanneer kan je vuurwerk kopen?

In 2019 kan er op 29, 30 en 31 december vuurwerk gekocht worden. Vuurwerkwinkels hanteren hun eigen openingstijden, benieuwd naar de openingstijden van de vuurwerkwinkel bij jou in de buurt? Bekijk alle vuurwerk winkels op vuurwerk-vergelijken.nl.

Minimumleeftijd om vuurwerk te kopen

Vuurwerk is ingedeeld in verschillende categorie├źn. Categorie 1 vuurwerk mag aangeschaft worden vanaf 12 jaar, categorie 2 vuurwerk vanaf 16 jaar en categorie 3 vuurwerk vanaf 18 jaar.

Hoeveelheid vuurwerk kopen en bewaren

Per persoon mag er voor 25 kilo vuurwerk gekocht worden. Dit is ook de hoeveelheid die je thuis mag bewaren! Hierop kan gecontroleerd worden! Zo zijn er verhalen dat men net uit de vuurwerkwinkel stapt en de politie alles in beslag neemt omdat er meer dan 25 kilo vuurwerk aangeschaft is! Let hierop, niet alle vuurwerkwinkels attenderen je hierop! Daarnaast mag een vuuwerkwinkel een klant niet meer dan 25 kilo verkopen.